News

Webinar: Innovatieleiderschap in tijden van crisis

25 March 2020

De impact van de coronamaatregelen op het Nederlandse bedrijfsleven is groot. Uit eerdere crises weten we dat in onzekere economische tijden organisaties vaak in investeringen en innovatie(projecten) snijden, maar dat deze strategie op de langere termijn niet altijd effectief blijkt. Hoe zorg je er daarom voor dat ook in deze tijd, innovatie nog steeds (hoog) op de agenda blijft staan binnen je organisatie? In een webinar bespreken we hoe de opgebouwde innovatiekracht kan worden behouden en waarom het essentieel is om juist nu innovatieleiderschap te tonen.

In een eerder artikel beschreven we al het belang van innoveren voor bedrijven in crisistijd. Een belangrijke bevinding is dat bedrijven die wel innoveren in crisistijd op de langere termijn beter presteerden. Bijvoorbeeld door radicaal nieuwe business modellen te ontwikkelen of door juist te focussen op de executie van de core business. De omzet, maar ook de beurskoers van deze bedrijven bleken zich in de jaren na de crisis veel sneller te herstellen dan bedrijven die enkel gesneden hebben. Ook voor de publieke sector geldt dat structurele innovatie essentieel is voor het voortbestaan van een organisatie. In tijden van crisis worden zij gedwongen om via innovatie zich te voegen naar allerlei nieuwe vragen vanuit de maatschappij.

Dat klinkt makkelijk gezegd, maar hoe doe je dat, innoveren in crisistijd? Om dit mogelijk te maken, is een centrale rol weggelegd voor innovatie professionals om op een nieuwe manier te denken en een cultuuromslag te creëren waarbij innovatie en verandering in de organisatie centraal worden gesteld in een tijd waarin een organisatie vooral in uitvoeringsmodus zit. In een gratis webinar bespreken we waarom innovatie leiderschap tijdens deze crisis zo belangrijk is en hoe je innovatie op de agenda houdt binnen de organisatie. We nodigen je graag uit om aan deze webinar deel te nemen.

Meld je aan voor het webinar
Programmadirecteur van Erasmus Centre for Entrepreneurship en innovatie expert dr. Ferdinand Jaspers bespreekt samen met enkele gastsprekers tijdens een gratis webinar op vrijdag 3 april om 10:00 uur de belangrijkste problemen, uitdagingen én oplossingen om je innovatiekracht te behouden in je organisatie. Het webinar is interactief, je kunt dus direct reageren via de chat zodat je vragen in het webinar worden behandeld.

Het webinar is live te volgen door je aan te melden via de volgende link: https://ece.typeform.com/to/dRNS2Z.
Als je niet live kunt kijken, meld je dan wél aan: dan sturen we je de link naar het opgenomen webinar naderhand toe zodat je het op een later moment kunt terugkijken.

Share this: