Insights

Vacature: Startup & scaleup research & education (stage)

15 June 2023

Heb je een passie voor onderzoek en haal je graag de onderste steen boven met nieuwe inzichten rondom booming startups en scaleups? Word je sterk aangetrokken tot innovatie en ondernemerschap en wil je ondernemende competenties in andere ontwikkelen? Vind je het leuk om te netwerken en deze relaties te onderhouden? Ben je al goed met het analyseren van data maar wil je deze skills graag nog verder ontwikkelen? Of vind je het juist leuk om sessies voor (startende) ondernemers te leren ontwikkelen en faciliteren? Bingo, dan is het je geluksdag! Erasmus Centre for Entrepreneurship is namelijk op zoek naar een research/education stagiaire voor o.a. het onderzoek naar scaleups (snelgroeiende bedrijven) en startups en onze onderwijsactiviteiten.

Jij helpt ons bij het uitvoeren van onderzoek naar snelgroeiende bedrijven in binnen- en buitenland. Dit betekent dat je veel samenwerkt met verschillende onderzoekers uit ons team en de partijen voor wie we onderzoek uitvoeren, zoals Gemeente RotterdamRijksdienst voor Ondernemend Nederland en nlgroeit. Ons onderzoek geeft verschillende partijen – van de overheid tot de ondernemer zelf – inzicht in wat er voor nodig is om meer bedrijven sneller te laten groeien. Je verzamelt data (zowel kwantitatief als kwalitatief), analyseert de data en schrijft rapportages. Daarnaast ben je actief in het ondernemersecosysteem van Rotterdam en daarbuiten en je ondersteunt onze onderwijsactiviteiten rondom (sociaal) ondernemerschap, leiderschap en innovatie gericht op de change-agents van onze stad.

Erasmus Centre for Entrepreneurship is een dynamische omgeving waar geen dag hetzelfde is. Dit betekent ook dat er de ruimte is om je buiten deze werkzaamheden bezig te houden met andere projecten waar jouw kracht en interesses liggen. Als je aangeeft wat jij leuk vindt en waar je energie van krijgt, zullen we altijd kijken om jouw stage zoveel mogelijk op deze manier in te delen.

Wat je onder andere zal doen:

 • Het coördineren, ontwikkelen en analyseren van ons ScaleUp Dashboard
 • Data-analyse over startups en scaleups en vanuit deze inzichten onderzoeksrapporten samenstellen
 • Bijdragen aan de marketing van onze onderzoeksactiviteiten door bijvoorbeeld social media posts te creëren en nieuwsbrieven te schrijven
 • Helpen bij het vertalen van onderzoeksinzichten naar praktische actiepunten om de groei van bedrijven te stimuleren

En/0f:

 • Ondersteunen van de organisatie van onze onderwijsprogramma’s (van het ontwerp van een sessie tot en met praktische zaken rondom locatie, catering, gastsprekers e.d.);
 • Contact maken en behouden met relevante stakeholders in zowel Rotterdam als daarbuiten;
 • Het ontwikkelen en uitvoeren van marketing- en outreach activiteiten

Wij bieden jou:

 • De kans om veel te leren van vooraanstaande wetenschappers & succesvolle ondernemers
 • De mogelijkheid je verder te ontwikkelen op verschillende onderzoeks- en commerciële facetten
 • Een ondernemend, energiek en gezellig team
 • Een inspirerende werkomgeving te midden van 100 startups (inclusief VR games, bar, glijbaan en pingpongtafel)
 • Een unieke kans om jouw netwerk te vergroten met startups, ervaren ondernemers, wetenschappers, innovators en beleidsmakers

Ben jij iemand die:

 • Ervaring heeft met dataverzameling/onderwijsprogramma’s?
 • Goede analytische vaardigheden heeft (Excel)? Goede presentatie skills heeft
 • Ondernemend ingesteld is, cooperatief en met een commitment for excellence?
 • Graag in contact komt met verschillende jonge en snelgroeiende bedrijven?
 • Proactief is en dingen gedaan krijgt?
 • Zelfstandig kan werken?
 • Goed Nederlands en Engels kan spreken en schrijven?
 • Minstens 4 dagen beschikbaar is vanaf september 2023

Dan ben jij wie we zoeken!

Bedrijfsinformatie

Erasmus Centre for Entrepreneurship is het leidende ondernemerschapscentrum van Europa. Gedreven door de overtuiging dat ondernemerschap de belangrijkste voorwaarde is voor innovatie, streven we ernaar ondernemerschap in het DNA van mensen te verweven. Wij creëren geen bedrijven, maar we creëren ondernemend talent en zetten hierbij de kennis en het netwerk van Erasmus Universiteit Rotterdam in; een universiteit opgericht door ondernemers meer dan 100 jaar geleden.

Wij zetten de kennis en het netwerk van onze universiteit in om via ondernemerschap innovatie te versnellen. Dit doen we, middels onderzoek en onderwijs, voor zowel startups als bestaande organisaties zoals ING, Eneco en PostNL. Dit gebeurt allemaal op de ECE Campus in de Rotterdam Science Tower te midden van 100 startups.

Bij Erasmus Centre for Entrepreneurship zijn wij altijd op zoek naar talentvolle personen die bezig willen zijn met ondernemerschap en innovatie. Als medewerker binnen de organisatie maak je in een korte tijd kennis met de vele aspecten van ondernemerschap en heb je de mogelijkheid met verschillende projecten aan de slag te gaan. We werken met een jong en gedreven team en hebben een goede werksfeer hoog in het vaandel staan.

Solliciteer nu:

Stuur jouw motivatie voor deze functie en CV naar Jip Dresia via hr@ece.nl. Wie weet tot snel!

Share this: