Insights

Vacancy: Research Intern – Startups & Scale-ups

21 June 2021

Functieomschrijving

Ben jij een kei in het verzamelen en het analyseren van data? Weet jij contacten te leggen en te onderhouden? Heb jij een sterke interesse in onderzoek en ondernemerschap? Dan is het je geluksdag! Erasmus Centre for Entrepreneurship is namelijk op zoek naar een research intern voor o.a. het onderzoek naar scale-ups (snelgroeiende bedrijven) en startups.

Jij helpt ons bij het uitvoeren van onderzoek naar snelgroeiende bedrijven in binnen- en buitenland. Dit betekent dat je veel samenwerkt met onze academisch directeur, prof.dr. Justin Jansen, en de partijen voor wie we onderzoek uitvoeren. Je zal met name bezig zijn met het verzamelen van data en het onderhouden van contacten. Dit onderzoek geeft verschillende partijen – van de overheid tot de ondernemer zelf – inzicht in wat er voor nodig is om meer bedrijven sneller te laten groeien. Ook zal in maart de Top 250 Groeibedrijven opnieuw worden gepubliceerd en jij kan hier aan meewerken.

Erasmus Centre for Entrepreneurship is een dynamische omgeving waar geen dag hetzelfde is. Dit betekent dat er de ruimte is om je buiten deze werkzaamheden bezig te houden met andere projecten waar jouw kracht en interesses liggen.

Wij bieden jou:

 • De kans om veel te leren van vooraanstaande wetenschappers & succesvolle ondernemers
 • De mogelijkheid je verder te ontwikkelen op verschillende onderzoeks- en commerciële facetten
 • Een jong, energiek en gezellig team
 • Een inspirerende werkomgeving te midden van 100 startups (inclusief VR games, bar, glijbaan en pingpongtafel)
 • Een unieke kans om jouw netwerk te vergroten met startups, ervaren ondernemers, wetenschappers, innovators en beleidsmakers
 • Een marktconforme vergoeding

Ben jij iemand die:

 • Ervaring heeft met dataverzameling
 • Goede analytische vaardigheden heeft
 • Ondernemend ingesteld is
 • Graag in contact komt met verschillende jonge en snelgroeiende bedrijven
 • Proactief is en dingen gedaan krijgt
 • Zelfstandig kan werken
 • Goed Nederlands kan spreken en schrijven

Dan ben jij misschien wel de nieuwe medewerker in ons team!

Bedrijfsinformatie

Erasmus Centre for Entrepreneurship is het leidende ondernemerschapscentrum van Europa. Gedreven door de overtuiging dat ondernemerschap de belangrijkste voorwaarde is voor innovatie, streven we ernaar ondernemerschap in het DNA van mensen te verweven. Wij creëren geen bedrijven, maar we creëren ondernemend talent en zetten hierbij de kennis en het netwerk van Erasmus Universiteit Rotterdam in; een universiteit opgericht door ondernemers meer dan 100 jaar geleden.

Wij zetten de kennis en het netwerk van onze universiteit in om via ondernemerschap innovatie te versnellen. Dit doen we, middels onderzoek en onderwijs, voor zowel startups als bestaande organisaties zoals ING, Eneco en PostNL. Dit gebeurt allemaal op de ECE Campus in de Rotterdam Science Tower te midden van 100 startups.

Bij Erasmus Centre for Entrepreneurship zijn wij altijd op zoek naar talentvolle personen die bezig willen zijn met ondernemerschap en innovatie. Als medewerker binnen de organisatie maak je in een korte tijd kennis met de vele aspecten van ondernemerschap en heb je de mogelijkheid met verschillende projecten aan de slag te gaan. We werken met een jong en gedreven team en hebben een goede werksfeer hoog in het vaandel staan.

 

Solliciteer nu:

Stuur jouw motivatie voor deze functie en CV naar Linda Nieuwenhuijzen (via hr@ece.nl)!

 

Share this: