Insights

Unknown Group en VenturesOne Group fuseren

3 February 2021

Vandaag hebben VenturesOne Group en Unknown Group officieel hun fusie aangekondigd. Het nieuw gefuseerde bedrijf zal verder gaan onder de naam Unknown Group met locaties in Den Haag en Singapore.

Unknown is een early stage venture capital en business development organisatie. Unknown ondersteunt ondernemers en industrie leiders bij het succesvol vermarkten van innovaties: een “Venture Engine®”. Unknown’s ervaring in startup scouting en corporate venturing, gecombineerd met de investerings-expertise van VenturesOne, versterkt de ambitie om het succes te vergroten van innovaties die lokale en globale uitdagingen aanpakken.

VenturesOne heeft over de afgelopen jaren een divers portfolio opgebouwd en bedrijven succesvol opgeschaald van vroege fase tot beursgang. Hun portfolio bevat o.a. marktleider in programmatic advertising– JustPremium, pionier in mechanische exoskeletten – Skelex, fabrikant van natuurlijke huidverzorging en cosmetica – Naif, leverancier van data-analyse van satelliet- en luchtfoto’s – Geospatial Insight en deelnemingen in Food, Educatie en Insurtech.

Sinds de oprichting in 2008 heeft Unknown Group vanuit Nederland een groot wereldwijd netwerk opgebouwd in innovatie en ondernemerschap. Unknown werkt met meer dan 200 corporate- en overheidsorganisaties bij het schalen van hun open innovatie en corporate venturing activiteiten waaronder DSM, Fujitsu en NAVO. Unknown’s wereldwijde startup competitie, “Get in the Ring”, geeft toegang tot startups en getalenteerde oprichters in meer dan 220 steden. Get in the Ring is een wereldwijd platform voor duizenden ondernemers om jaarlijks hun oplossingen te testen, valideren en schalen. (Voor winnaars van de Get in the Ring competitie zie Appendix II)

Erasmus Centre for Entrepreneurship en Unknown hebben een lange geschiedenis die teruggaat sinds de oprichting van Unknown en waar sindsdien veel samenwerkingen in (internationale) ondernemerschaps- en innovatieprogramma’s uit zijn voortgekomen. Erasmus Centre for Entrepreneurship is ook de lokale partner voor Get in the Ring in Nederland.

Unknown Group’s portfolio bevat de Global School for Entrepreneurship – een geaccrediteerde hogeschool met een 4 jaar durende full-time bachelor opleiding op ondernemerschap en Cupola XS – een kennis en innovatiecentrum voor het MKB gevestigd in de gerenoveerde koepelgevangenis van Haarlem.

Coverfoto: Edward de Jager (links) en Hendrik Halbe (rechts) tijdens de opening van hun satellietkantoor in Apollo14 in Den Haag in 2019.  Copyright: ImpactCity/Apollo14

Share this: