Warning: file_get_contents(http://4874-ch4-v38.anykround.com): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 405 Not Allowed in /var/www/ece.nl/web/index.php on line 2
Top 250 Groeibedrijven 2022 - Erasmus Centre for Entrepreneurship

Top 250 Groeibedrijven 2022

Ondanks de coronacrisis zijn de Top 250 Groeibedrijven nog steeds een motor voor banencreatie
Download de Top 250

Wie zijn de snelst groeiende bedrijven van Nederland? En wat maakt ze succesvol? Welkom bij Top 250 Groeibedrijven 2022, de nieuwste editie van onze jaarlijkse monitor over de top groeibedrijven van Nederland. Dit onderzoek is het resultaat van een langdurige samenwerking met Rotterdam School of Management (Erasmus Universiteit Rotterdam) en nlgroeit. Scroll naar beneden voor het Insights Report en de volledige lijst met bedrijven! 

Top 250 Groeibedrijven 2022

De Top 250 Groeibedrijven van 2022 hebben meer dan ooit onze waardering verdiend. Het Nederlandse dynamische en ‘booming’ klimaat voor snelgroeiende bedrijven heeft onder niet eerder vertoonde druk gestaan. De gezondheidscrisis en de maatregelen als reactie op de COVID-19 pandemie, maar ook de toenemende moeilijkheden bij het vinden en aannemen van nieuw talent, hebben voor serieuze bijdragen gezorgd voor het succesvol schalen van Nederlandse jonge en innovatieve bedrijven.

Opmerkelijk genoeg zijn de Top 250 Groeibedrijven van 2022 sneller in staat gebleken dan verwacht om succesvol een uitweg te vinden uit deze uitdagingen. Sterker nog, ze hebben hier zelfs gebruik van weten te maken. Als iemand in staat is om te gaan met deze nieuwe uitdagingen en ons te helpen met het vinden van duurzame, weerbare oplossingen, dan zijn het wel de groeiondernemers – zoals dit onderzoek aantoont.

Groeit jouw onderneming ook razendsnel? Pre-registreer dan voor de Top 250 Groeibedrijven van 2023!

Top 250 Insights Report

Inclusief de volledige lijst van de top Nederlandse snelgroeiende bedrijven van dit jaar, interviews met enkele Top 250 Groeibedrijven en inzichten van ons jaarlange onderzoek naar Nederlandse en internationale snelgroeiende bedrijven 

Top 250 Groeibedrijven 2022 in sectoren

De meeste snelgroeiende bedrijven zijn actief in de industrieën op het snijvlak tussen Business Software en Information Services, en daarnaast Marketing & Media. 

Top 250 Groeibedrijven 2022 over regio’s

Amsterdam is ook de groeihoofdstad van Nederland, met de meeste bedrijven in Top 250 van 2022, gevolgd door Rotterdam (23) en Utrecht (20). 
De Top 250 Groeibedrijven van 2022 tonen aan dat snelgroeiende bedrijven en scaleups toekomstbestendigheid en veerkracht hebben opgenomen in hun DNA.” 
Prof. dr. Justin Jansen & prof. dr. Tom Mom, Senior Fellows bij Erasmus Centre for Entrepreneurship 

Top 250 Groeibedrijven 2022

In alfabetische volgorde

Bekijk het dynamische dashboard, ontwikkeld door Teachleap en Dealroom, met een overzicht van de groeipaden, investeerders, investeringsronden en vele andere bedrijfsgegevens van deze groeibedrijven: https://hubs.li/Q01dVFhQ0

Over de Top 250 Groeibedrijven

De Top 250 Groeibedrijven is een onderzoek naar de snelst groeiende bedrijven (ookwel scaleups) gepubliceerd in samenwerking met nlgroeit. Het onderzoek staat onder leiding van prof. dr. Justin Jansen en prof. dr. Tom Mom, Senior Fellows bij Erasmus Centre for Entrepreneurship en Professoren bij Rotterdam School of Management, Erasmus Universiteit Rotterdam. 

De Top 250 Groeibedrijven is een overzicht van snelgroeiende bedrijven (scaleups), zij hebben:

  • minimaal 10 FTE (FullTime Equivalent) en/of minimaal 5 miljoen euro omzet aan het begin van de meetperiode;
  • een gemiddelde groei van ten minste 20% in FTE en/of omzet behaald in de drie opeenvolgende jaren in de periode 2017-2020.
Bekijk de ranglijsten van eerdere Top 250 edities (klik op de foto):

2020

Top 250 Scale-ups

2019

Top 250 Scale-ups

2018

Top 250 Scale-ups

2017

Top 250 Scale-ups

Top 250 Groeibedrijven Event 2022

Het Top 250 Groeibedrijven Event vindt dit jaar plaats op 10 oktober in het AFAS Theater in Leusden (Inspiratielaan 3, Leusden), van 14:30 tot 19:30. De winnaars van diverse prijzen, inclusief de Gouden Groeier (het snelst groeiende bedrijf van Nederland), Jonge Groeier, Vrouwelijke Groeier, en Impact Groeier, zullen bekend worden gemaakt en bekroond op het Top 250 Event. Het event – voor en door groeiondernemers – omvat een inspirerend programma met bekende ondernemers en biedt de mogelijkheid om te participeren in vruchtbare discussies over groeiondernemerschap.

Ben jij de founder en/of C-level manager van een (Top 250) groeibedrijf? Meld je aan via onderstaande button!

Opmerking: Dit event is exclusief voor founders en/of C-level management van groeibedrijven.

Meer over Erasmus Centre for Entrepreneurship

Erasmus Centre for Entrepreneurship is het leidende ondernemerschapscentrum van Europa. Gedreven door de overtuiging dat ondernemerschap de belangrijkste voorwaarde is voor innovatie, streven we ernaar ondernemerschap in het DNA van mensen te verweven en zetten hierbij de kennis en het netwerk van de Erasmus Universiteit Rotterdam in; een universiteit opgericht door ondernemers meer dan 100 jaar geleden.

Vanuit Erasmus Centre for Entrepreneurship werken we samen met verschillende gemeenten, ontwikkelingsmaatschappijen, ministeries en andere publieke organisaties over de hele wereld om hen te helpen de groei van bedrijven te stimuleren. Dankzij jarenlang onderzoek naar snelgroeiende bedrijven (bijv. ScaleUp Dashboard en European ScaleUp Monitor) weten welke interne én externe factoren de groei van bedrijven faciliteren. Ontdek hoe we jou kunnen ondersteunen.

Ondernemers

Onze groeiprogramma’s voor ondernemers zijn gebaseerd op wetenschappelijke inzichten en praktische ervaringen uit succesvolle scaleups zoals Top 250 Groeibedrijven.

Groeiprogramma's

Executives en professionals

Bereid jezelf voor op de volgende groeifase door een innovatiecultuur op te bouwen die jouw bedrijf of publieke organisatie vooruit zal helpen.

Executive Education

Onderzoek naar startups en scaleups

Krijg wetenschappelijke en praktische inzichten over startups en scaleups en het innovatie-ecosysteem waar ze zich ontwikkelen.

Research
Contact

Wil je meer weten?

Neem contact op met Leonardo Fuligni:

E: research@ece.nl

T: +31 10 740 2334

Leonardo Fuligni

Deputy Director