Top 250 Groeibedrijven 2021

Ondanks de coronacrisis zijn de Top 250 Groeibedrijven nog steeds een motor voor banencreatie
Download de Top 250

Wie zijn de snelst groeiende bedrijven van Nederland? En wat maakt ze succesvol? Welkom bij Top 250 Groeibedrijven 2021, de lustrumeditie van onze jaarlijkse monitor over de top groeibedrijven van Nederland. Dit onderzoek is het resultaat van een langdurige samenwerking met Rotterdam School of Management (Erasmus Universiteit Rotterdam) en nlgroeit. Scroll naar beneden voor het Insights Report en de volledige lijst met bedrijven! 

Top 250 Groeibedrijven 2021 is dit jaar niet zomaar een editie. Niet alleen omdat we dit jaar onze eerste lustrumeditie vieren, maar ook omdat onze economie momenteel herstellende is van een maandenlange lockdown als gevolg van de COVID-19 pandemie. 

Top 250 Groeibedrijven 2021 en de coronacrisis

Zoals blijkt uit ons ScaleUp Dashboard 2020, zijn snelgroeiende bedrijven kwetsbaar voor crisissen; toch zijn het ook de bedrijven die zich het snelst kunnen herstellen na een crisis en daarbij de motor voor economisch herstel kunnen zijn. “De 250 groeibedrijven vertegenwoordigd in dit rapport zijn de perfecte voorbeelden hiervan. Ze hebben niet opgegeven tijdens de coronacrisis, maar ze hebben een kans gezien om nog verder te innoveren en te groeien. In totaal hebben deze scaleups ongeveer evenveel nieuwe banen gecreëerd als de Top 250 Groeibedrijven vóór de coronacrisis.” volgens Martin Luxemburg, directeur van het Erasmus Centre for Entrepreneurship.  

Deze lustrumeditie Top 250 Groeibedrijven 2021 laat zien dat het merendeel van de 250 groeibedrijven juist lijkt te profiteren van versnelde veranderingen in klantwensen en op het gebied van digitalisering, omdat ze voor de coronapandemie al vernieuwende verdienmodellen hanteerden. 

Top 250 Insights Report

Inclusief de volledige lijst van de top Nederlandse snelgroeiende bedrijven van dit jaar, interviews met enkele Top 250 Groeibedrijven en inzichten van ons jaarlange onderzoek naar Nederlandse en internationale snelgroeiende bedrijven 

Pre-registratie Top 250 Groeibedrijven 2022

Verdient jouw bedrijf in 2022 een plek op de lijst? Schrijf je dan alvast in en wij houden je op de hoogte!

Inschrijven

Top 250 Groeibedrijven 2021 in sectoren

De meeste snelgroeiende bedrijven bevinden zich in sectoren op het snijvlak van digitalisering, dienstverlening en marketing & media. 

Top 250 Groeibedrijven 2021 over regio’s

Op gemeentelijk niveau huisvest Amsterdam (76) de meeste groeibedrijven, gevolgd door Rotterdam (17) en Eindhoven (17). 
Deze bedrijven zijn vooruitstrevend in het ontwikkelen van nieuwe oplossingen, maar zijn ook in staat om de snelle groei van de organisatie in goede banen te leiden. Dat doen zij door continue te willen verbeteren, te versnellen en de organisatie aan te passen aan toekomstige uitdagingen.
– Prof. dr. Justin Jansen, Hoogleraar Ondernemerschap en Academisch Directeur Erasmus Centre for Entrepreneurship

Top 250 Groeibedrijven 2021

In alfabetische volgorde

Over de Top 250 Groeibedrijven

De Top 250 Groeibedrijven is een overzicht van snelgroeiende bedrijven (scaleups), gebaseerd op verschillende databronnen en gepubliceerd in samenwerking met nlgroeit. Het onderzoek wordt geleid door Prof. dr. Justin Jansen, academisch directeur van Erasmus Centre for Entrepreneurship en hoogleraar Corporate Entrepreneurship aan de Rotterdam School of Management, Erasmus University Rotterdam.

De Top 250 Groeibedrijven is een overzicht van snelgroeiende bedrijven (scaleups), zij hebben:

  • minimaal 10 FTE (FullTime Equivalent) en/of minimaal 5 miljoen euro omzet aan het begin van de meetperiode;
  • een gemiddelde groei van ten minste 20% in FTE en/of omzet behaald in de drie opeenvolgende jaren in de periode 2017-2020.
Bekijk de ranglijsten van eerdere Top 250 edities (klik op de foto):

2020

Top 250 Scale-ups

2019

Top 250 Scale-ups

2018

Top 250 Scale-ups

2017

Top 250 Scale-ups

Meer over Erasmus Centre for Entrepreneurship

Erasmus Centre for Entrepreneurship is het leidende ondernemerschapscentrum van Europa. Gedreven door de overtuiging dat ondernemerschap de belangrijkste voorwaarde is voor innovatie, streven we ernaar ondernemerschap in het DNA van mensen te verweven en zetten hierbij de kennis en het netwerk van de Erasmus Universiteit Rotterdam in; een universiteit opgericht door ondernemers meer dan 100 jaar geleden.

Vanuit Erasmus Centre for Entrepreneurship werken we samen met verschillende gemeenten, ontwikkelingsmaatschappijen, ministeries en andere publieke organisaties over de hele wereld om hen te helpen de groei van bedrijven te stimuleren. Dankzij jarenlang onderzoek naar snelgroeiende bedrijven (bijv. ScaleUp Dashboard en European ScaleUp Monitor) weten welke interne én externe factoren de groei van bedrijven faciliteren. Ontdek hoe we jou kunnen ondersteunen.

Ondernemers

Onze groeiprogramma’s voor ondernemers zijn gebaseerd op wetenschappelijke inzichten en praktische ervaringen uit succesvolle scaleups zoals Top 250 Groeibedrijven.

Groeiprogramma's

Executives en professionals

Bereid jezelf voor op de volgende groeifase door een innovatiecultuur op te bouwen die jouw bedrijf of publieke organisatie vooruit zal helpen.

Executive Education

Onderzoek naar startups en scaleups

Krijg wetenschappelijke en praktische inzichten over startups en scaleups en het innovatie-ecosysteem waar ze zich ontwikkelen.

Research
Contact

Wil je meer weten?

Neem contact op met Leonardo Fuligni:

E: research@ece.nl

T: +31 10 740 2334

Leonardo Fuligni

Head of Scaleup Research