Insights

Social Media Internship

28 May 2021

Functieomschrijving

Erasmus Centre for Entrepreneurship is hét toonaangevende ondernemerschapscentrum van Europa. Binnen Erasmus Centre for Entrepreneurship bestaan veel verschillende projecten gerelateerd aan educatie en onderzoek. Dit wordt allemaal gepromoot en gecommuniceerd via onze social media kanalen.

Tijdens jouw stage zul je verantwoordelijk zijn voor onze social media kanalen zoals Facebook, Instagram, LinkedIn, Spotify, YouTube en onze website. Je creëert niet alleen onze content, maar helpt ook met het maken van strategische keuzes over mogelijke nieuwe projecten en bijvoorbeeld het verbeteren van onze website pagina’s. Hiermee ga jij ervoor zorgen dat het aantal volgers en likes van onze kanalen vergroot wordt.

Je houdt onze contentkalender bij en zorgt ervoor dat deze wekelijks gevuld wordt met gevarieerde, interessante en inspirerende content in overleg met de verschillende teams. Bovendien ben je verantwoordelijk voor het schrijven en bedenken van onze nieuws- en blogartikelen op de website in samenwerking met de betrokken teams.

Daarnaast vind je het leuk om je op verschillende manieren te ontwikkelen en is er tijdens je stage voldoende vrijheid om te ontdekken waar jij energie van krijgt. Denk bijvoorbeeld aan het ondersteunen van onze HR Manager, helpen bij het invullen van de data voor onze onderzoeken of meedraaien met ons educatie- en/of campusteam.

Wat ga je doen op een dag?

 • Beheren en onderhouden van onze social media accounts
 • Schrijven van nieuws- en blogartikelen voor onze website
 • Analyseren en optimaliseren van onze content
 • Spotten van ontwikkelingen en trends op het gebied van social media

Ben jij iemand die…

 • Een MBO of HBO opleiding volgt in de richting van marketing en/of communicatie?
 • Een passie heeft voor online marketing, communicatie en social media?
 • Een creatief brein heeft en in staat is om content ideeën te bedenken?
 • Leergierig, flexibel en zelfstandig is?
 • Zowel in een team als zelfstandig goed kan werken?
 • Voor minstens 4 maanden beschikbaar is voor een fulltime stage van minstens 4 dagen per week?

Wat bieden wij jou?

 • De kans om je theoretische kennis toe te passen in de praktijk
 • De mogelijkheid je verder te ontwikkelen in een omgeving waar je snel veel verantwoordelijkheid kunt krijgen
 • Een jong, energiek en gezellig team
 • Een inspirerende werkomgeving te midden van 100 startups (inclusief VR-games, vrijdagmiddagborrel, bar, glijbaan en pingpongtafels)
 • Een unieke kans om jouw netwerk te vergroten met startups, ervaren ondernemers, wetenschappers, innovators en beleidmakers;
 • De mogelijkheid om na je stage parttime te blijven werken binnen het ECE Team;
 • Een marktconforme stagevergoeding.

Bedrijfsinformatie

Erasmus Centre for Entrepreneurship is het leidende ondernemerschapscentrum van Europa. Gedreven door de overtuiging dat ondernemerschap de belangrijkste voorwaarde is voor innovatie, streven we ernaar ondernemerschap in het DNA van mensen te verweven. Wij creëren geen bedrijven, maar we creëren ondernemend talent en zetten hierbij de kennis en het netwerk van de Erasmus Universiteit Rotterdam in; een universiteit opgericht door ondernemers meer dan 100 jaar geleden.

Wij zetten de kennis en het netwerk van onze universiteit in om via ondernemerschap innovatie te versnellen. Dit doen we, middels onderzoek en onderwijs, voor zowel startups als bestaande organisaties zoals ING, Eneco en PostNL. Dit gebeurt allemaal op de ECE Campus in de Rotterdam Science Tower te midden van 100 startups.

Bij Erasmus Centre for Entrepreneurship zijn wij altijd op zoek naar talentvolle personen die bezig willen zijn met ondernemerschap en innovatie. Als medewerker binnen de organisatie maak je in een korte tijd kennis met de vele aspecten van ondernemerschap en heb je de mogelijkheid met verschillende projecten aan de slag te gaan. We werken met een jong en gedreven team en hebben een goede werksfeer hoog in het vaandel staan.

Solliciteer nu!

Klinkt de vacature jou als muziek in de oren? Stuur jouw motivatie voor deze functie en je CV dan naar Linda Nieuwenhuijzen via hr@ece.nl. Stuur ook gerust een mailtje of bel naar +31651257527 als je vragen hebt.

Tot snel!

Share this: