Insights

Vacature: Research & Education Projects Stage

8 February 2022

Heb jij een passie voor innovatie en ondernemerschap, haal je graag de onderste steen naar boven met nieuwe inzichten rondom startups en scaleups en heb je zin om samen met ons impact te maken? Bingo, dan is het je geluksdag! Wij zijn op zoek naar een stagiair die zich hierin herkent en ons educatie- en/of research team komt versterken.

Functieomschrijving

Erasmus Centre for Entrepreneurship organiseert ondernemerschapsprogramma’s voor studenten, ondernemers, docenten en beleidsmakers zowel in Nederland als daarbuiten. Een sneakpeek van de projecten waar we aan werken als educatieteam zijn de Train the Trainer course in Ghanahet Groeicollege voor ambitieuze ondernemers en een programma met TNO om innovatie te stimuleren bij maatschappelijke transities.

Als onze stagiair zorg jij er bijvoorbeeld voor dat de implementatie van deze projecten soepel verloopt. Binnen ons educatieteam werk je samen met ervaren facilitators en project managers, waaronder onze collega’s van Erasmus Universiteit Rotterdam. Dit betekent dat je in contact bent met relevante partnerorganisaties, gastsprekers, deelnemers en andere stakeholders om er voor een succesvol en impactvol programma te zorgen. Je bent ook verantwoordelijk voor de communicatie met deelnemers en verschillende marketingactiviteiten om deze programma’s te promoten.

Om onze programma’s naar een hoger niveau te tillen, doen we zelf ook ons onderzoek naar ondernemerschap, scaleups (snelgroeiende bedrijven) en startups. Recent hebben we bijvoorbeeld het SHE LEADS Dashboard gelanceerd om inzicht te geven in de meest inspirerende ondernemende vrouwen en in onze European Scaleup Monitor onderzoeken we het scaleup landschap van Europa.

Tijdens je stage kun je ons research team helpen bij het uitvoeren van dit onderzoek in zowel binnen- als buitenland. Dit doe je onder andere door data-analyse uit te voeren over startups en scaleups en vanuit deze inzichten onderzoeksrapporten samen te stellen, relevante belanghebbenden te bereiken en daarnaast bij te dragen aan de marketing van onze onderzoeksactiviteiten door bijvoorbeeld social media posts te creëren en nieuwsbrieven te schrijven. Om dit te realiseren zul je veel samenwerken met onze academische directeur, prof. dr. Justin Jansen, verschillende onderzoekers uit ons team en de partijen voor wie we onderzoek uitvoeren, zoals Gemeente RotterdamRijksdienst voor Ondernemend Nederland en nlgroeit. Ons onderzoek geeft verschillende partijen – van de overheid tot de ondernemer zelf – inzicht in wat er voor nodig is om meer bedrijven sneller te laten groeien.

Maar hoe ga ik dit dan combineren?

Erasmus Centre for Entrepreneurship is een dynamische omgeving waar geen dag hetzelfde is. Dit betekent ook dat er ruimte is om zelf te ontdekken wat je leuk en minder leuk vind, waar je energie van krijgt en waar je goed in bent. Om dit zoveel mogelijk te stimuleren, proberen we een stage aan te bieden die per definitie al breed is en zoveel mogelijk kanten van onze organisatie laat zien.

We zijn op zoek naar enthousiaste, ondernemende stagiaires die ons educatie- en/of research team kunnen versterken. Wellicht weet je al precies wat je wilt, of vind je het juist fijn om er tijdens je stage achter te komen. Beide situaties is voor ons goed, geef vooral aan waar je op zoek naar bent.

Wat je onder andere zou kunnen doen:

 • Bijdragen aan de coördinatie en executie van onze nationale en internationale programma’s;
 • Bereiken en contact onderhouden met relevante stakeholders, zowel in Nederland als daarbuiten;
 • Het coördineren en creëren van marketingactiviteiten;
 • Meewerken aan het schrijven van projectvoorstellen;
 • Brainstormen met het team over hoe we onze impact met onze trainingprogramma’s het grootste kunnen maken;
 • Helpen bij het vertalen van onderzoeksinzichten naar praktische actiepunten om de groei van bedrijven te stimuleren;
 • Data-analyse naar startups en scaleups.

Wat we jou bieden:

 • De mogelijkheid om je te ontwikkelen in een ondernemende omgeving waar je gestimuleerd wordt om je eigen projecten te coördineren en waar je je project- en onderzoeksvaardigheden kunt verbeteren;
 • Samenwerken en je netwerk vergroten met succesvolle ondernemers, impactvolle beleidsmakers en vooraanstaande wetenschappers;
 • Een inspirerende werkplek op onze eigen campus in de Rotterdam Science Tower tussen 100+ startups, een bar, een glijbaan en pingpongtafels
 • De kans om te werken in een energiek, ambitieus en gezellig team – check onze core values!;
 • De mogelijkheid om bij een positieve ervaring van beide kanten door te groeien naar een fulltime baan bij ons;
 • Een marktconforme stagevergoeding.

Ben jij iemand die:

 • Ambitieus en ondernemend is en zowel zelfstandig als in een team kan werken;
 • Sociaal is met een positieve mindset (je kijkt niet naar problemen, maar zoekt juist oplossingen);
 • Praktisch ingesteld is en graag de handen uit de mouwen steekt om iets te regelen;
 • Een HBO- of WO-studie volgt of recent is afgestudeerd;
 • Goed Nederlands en Engels spreekt en schrijft;
 • Minstens 4 dagen per week beschikbaar is voor een stage van minimaal 5 maanden?

Dan zijn we op zoek naar jou!

Solliciteer nu

Lijkt het je leuk om ons team te versterken? Stuur je CV + motivatiebedrijf voor deze positie naar Robin Driessen via hr@ece.nl. De deadline is 15 mei.

Een eerste kennismakingsgesprek plannen we, als we de fit zien op basis van je sollicitatie, samen met jou in op een geschikt moment. Dit gesprek zal 30 minuten duren en online plaatsvinden met een collega van ons HR-team en een collega uit een ander team op basis van jouw eventuele functie.

Wie zijn wij

Erasmus Centre for Entrepreneurship is het leidende ondernemerschapscentrum van Europa. Gedreven door de overtuiging dat ondernemerschap de belangrijkste voorwaarde is voor innovatie, streven we ernaar ondernemerschap in het DNA van mensen te verweven. Wij creëren geen bedrijven, maar we creëren ondernemend talent en zetten hierbij de kennis en het netwerk van Erasmus Universiteit Rotterdam in; een universiteit opgericht door ondernemers meer dan 100 jaar geleden.

Wij zetten de kennis en het netwerk van onze universiteit in om via ondernemerschap innovatie te versnellen. Dit doen we, middels onderzoek en onderwijs, voor zowel startups als bestaande organisaties zoals ING, Eneco en PostNL. Dit gebeurt allemaal op de ECE Campus in de Rotterdam Science Tower te midden van 100 startups.

Bij Erasmus Centre for Entrepreneurship zijn wij altijd op zoek naar talentvolle personen die bezig willen zijn met ondernemerschap en innovatie. Als medewerker binnen de organisatie maak je in een korte tijd kennis met de vele aspecten van ondernemerschap en heb je de mogelijkheid met verschillende projecten aan de slag te gaan. We werken met een jong en gedreven team en hebben een goede werksfeer hoog in het vaandel staan.

Share this: