Gezond Groeien

Voor ambitieuze groeiondernemers in de regio Zwolle

Versterk het groeifundament van je bedrijf en leer van andere ondernemers in je regio!

Je hebt de afgelopen jaren veel bereikt met je bedrijf. Maar je staat nu voor belangrijke uitdagingen. De opkomst van nieuwe technologieën. Digitalisering. Een krappe arbeidsmarkt. En klantwensen die veranderen. Hoe kan je daar het beste op reageren? Op basis waarvan moet je besluiten nemen? Om nieuwe groeikansen waar te maken en als bedrijf te veranderen. Te vernieuwen. Niet alleen als ondernemer sterker te worden, maar juist ook als bedrijf als geheel. Door de effectiviteit en schaalbaarheid van processen te vergroten. En mensen te inspireren het beste uit henzelf te halen. Met een aantrekkelijke ambitie en een groeiverhaal dat toekomstgericht is. En zorgt voor intrinsieke motivatie en positie energie. Door een sterk team te bouwen dat jou in staat stelt om niet constant in je bedrijf maar aan je bedrijf te werken. Leer van andere, bekende groeibedrijven en werk aan de toekomst van jouw bedrijf! Door slimmer te worden, sterker, maar ook innovatiever en duurzamer. En daarmee de basis te leggen voor gezonde groei van jouw organisatie

Het programma

Gezond Groeien is een uniek programma dat is ontworpen om ‘peer-to-peer’ leren te stimuleren, innovatie aan te jagen en de groei te versterken van ambitieuze groeiondernemers in specifieke regio’s, georganiseerd samen met hogescholen uit de regio. Tijdens drie inhoudelijk gedreven en praktisch toepasbare modules van één dag ga je aan de slag met opdrachten onder begeleiding van een teamcoach, resulterend in een bedrijfsspecifiek groeiprogramma aan het eind van het programma. Gezond Groeien is gericht op drie belangrijke dimensies:

 • Leren: Gezond Groeien is een bewezen trainings- en ontwikkelingsprogramma voor ambitieuze groeibedrijven om nieuwe groeikansen waar te maken, jouw leiderschapsteam verder te ontplooien, een collectieve groeiambitie te ontwikkelen en jouw organisatie schaalbaar te maken.
 • Bouwen: tijdens praktische en gerichte masterclasses adresseer je specifieke uitdagingen en zet je deze om in verbeterplannen. Deze masterclasses worden verzorgd door regionale kennispartners, ervaren adviseurs en industrie-experts op het gebied van financiering, talentontwikkeling, en andere thematische onderwerpen.
 • Netwerken: in onze regionale community deel je ervaringen en leer je van andere groeiondernemers, kom je in contact met potentiële investeerders en partners en krijg je toegang tot het meest waardevolle netwerk in jouw regio!
Voor ambitieuze ondernemers in de regio Zwolle

Het eerstvolgende Gezond Groeien programma wordt georganiseerd in samenwerking met Hogeschool Windesheim en richt zich op ondernemers uit de regio Zwolle. Het programma start vanaf september 2022.

BuildToGrow
nlgroeit logo

Meer weten?

Robin Driessen
education@ece.nl
+31 10 740 2334

Get in touch

Datum, locatie & prijs

16 september 2022 – 11 november 2022
Regio Zwolle
€ 3,675 (excl. btw) per bedrijf voor twee deelnemers

Meld je aan

Voor wie?

Kom erachter of dit programma interessant is voor jou

Gezond Groeien in de regio Zwolle is ontwikkeld voor ambitieuze MKB ondernemers. Aanmelden doe je idealiter met twee deelnemers per bedrijf, maar kan ook met een deelnemer per bedrijf. Het programma is speciaal ontwikkeld voor ondernemers en directieleden of managementteamleden van MKB bedrijven die werkzaam zijn bij MKB bedrijven met minstens 15 medewerkers, en uiteraard ambitie hebben om te groeien.

Programma

Lees meer over de opzet van het programma
Modules

Het programma bestaat uit drie inhoudelijk gedreven en praktisch toepasbare modules van één dag, gericht op interactie en ‘peer-to-peer’ learning. Onder begeleiding van teamcoaches maak je opdrachten die uiteindelijk resulteren in een bedrijfsspecifiek groeiplan.

Inspirerend en praktische masterclasses

Hogeschool Windesheim heeft aantrekkelijke en praktische masterclasses ontwikkeld die de deelnemers antwoorden bieden voor belangrijke uitdagingen van groeiondernemers. Over bijvoorbeeld digitalisering, maar ook opvolging of circulair ondernemer. Iedere deelnemer aan het programma kan twee van de vier aangeboden masterclasses volgen. De volgende vier masterclasses worden gedurende het programma aangeboden:

 • Data driven innovation
 • Talentbenutting
 • Transitie en circulair ondernemen
 • Bedrijfsopvolging
Netwerken

Gezond Groeien vormt het startpunt van een regionale community van groeiondernemers. In deze community spreek je, deel je ervaringen en leer je van andere groeiondernemers met dezelfde ambitie en groeiuitdagingen. Je komt in contact met potentiële investeerders en regionale partners die je kunnen helpen de volgende stappen te zetten. Je bent daarmee als ondernemer ook zichtbaar voor andere potentiële samenwerkingspartners en toekomstige medewerkers. Meedoen aan Gezond Groeien betekent dus dat jij naast het programma ook toegang krijgt tot het meest waardevolle netwerk in jouw regio!

Modules

Lees meer over de inhoud van de modules
Module 1: Verken je groeilandschap

Er verandert veel. Maar waar liggen de kansen voor jouw bedrijf? Om de kern verder te versterken en de waarde voor je huidige klanten te vergroten? Of juist om nieuwe groeipaden te bewandelen? Op basis van inspirerende voorbeelden, korte oefeningen en levendige discussies ga je het groeilandschap (her)ontdekken voor jouw bedrijf. Voor meer tevreden klanten. Nu en in de toekomst.

Module 2: Ontdek je groeiformule

Welke kansen zijn het meest belangrijk? Waar moet je op inzetten? En hoe kan je ervoor zorgen dat je nieuwe ideeën succesvol opschaalt binnen je organisatie? En hoe krijg je de mensen binnen je organisatie mee? Je groeiverhaal speelt hierin een hele belangrijke rol. Als stip op de horizon, maar ook als collectieve ambitie voor je mensen om beoogde veranderingen waar te maken.

Module 3: Ontwikkel groeivaardigheden

Groeien doe je niet alleen. Maar als team. Zorg dan ook voor de juiste mensen. Zeker nu. En bouw aan een organisatie die je mensen motiveert en inspireert. Om het beste te doen voor je bedrijf. Door een stapje extra te zetten. Voor de klant. Voor een collega. Of om zichzelf te ontwikkelen. En daarmee de organisatie te versterken. Als aantrekkelijke werkgever, maar ook voor de klant van vandaag. Maar zeker ook die van morgen.

Trainers

Zie welke trainers dit programma faciliteren

Het inhoudelijke programma wordt gefaciliteerd door onderstaande docenten en aangevuld door diverse ondernemers. De masterclasses van het Gezond Groeien programma in regio Zwolle worden aangeboden door Hogeschool Windesheim.

Prof. Dr. Justin Jansen

Professor Corporate Entrepreneurship

Prof. Dr. Tom Mom

Professor Strategic Growth & Implementation

Data en kosten

Lees meer over de eerstvolgende editie van het programma

Data

Het eerstvolgende Gezond Groeien programma vindt plaats in de regio Zwolle in samenwerking met Hogeschool Windesheim. Hieronder vind je meer informatie over belangrijke data voor het programma.

Gezond Groeien voor ambitieuze ondernemers in de regio Zwolle

 • Dag 1: Verken je groeilandschap  – vrijdag 16 september
 • Dag 2: Ontdek je groeiformule – vrijdag 7 oktober
 • Masterclasses – vrijdag 28 oktober
 • Dag 3: Ontwikkel groeivaardigheden – vrijdag 11 november
 • Tussen de drie dagen vindt er steeds online coaching plaats, deze worden in overleg met deelnemer en coach gepland.

Deadline om je aan te melden: 15 september

Meld je hier aan voor het programma.

Kosten

De kosten voor deelname bedragen € 3.675 (excl. BTW) per bedrijf voor twee deelnemers, of € 2.095 (excl. BTW) voor één deelnemer. Deze investering is inclusief alle lesmaterialen, het boek ‘Naar een Gezond Groeibedrijf in Vijf Stappen’, lunches tijdens de modules en een afsluitende borrel.

Locatie

De modules en de masterclasses worden aangeboden bij Hogeschool Windesheim in Zwolle. Adres: Campus 2, 8017 CA Zwolle.

Ben jij klaar voor de volgende stap?

Doe mee aan Gezond Groeien!