Erasmus Collegereeks voor Familiebedrijven

Starting: 25-11-2019 15:30 - 19:00

Samen werken aan de toekomst

Familiebedrijven vormen het overgrote deel van het MKB in Nederland. Hun stabiliteit en familiewaarden zijn hun kracht, maar kunnen in het licht van de huidige fundamentele veranderingen ook een bedreiging voor hun toekomst vormen. Traditie wordt dan een sta-in-de-weg voor vernieuwing en waarden raken op de achtergrond. Hoe kunnen familiebedrijven belemmeringen voor de toekomst wegnemen en hun kracht gebruiken als bron van vernieuwing?

In een programma met diverse activiteiten wordt daar met een select aantal familiebedrijven op in gegaan. Nieuwe technologische mogelijkheden en innovatie komen zeker aan de orde, maar vooral ter inspiratie. De cruciale succesfactoren voor aanpassing liggen op andere gebieden: ruimte geven aan medewerkers, nieuwe kennis binnenhalen, met discipline een strategie uitvoeren, kernwaarden uitdragen en als leider kwetsbaar durven zijn.

Kosten voor deelname zijn 175 euro excl. btw per persoon. Aanmelden kan hier.

Thema’s:
 • Positie van de leider. Wat is de ‘dominant logic’ in de onderneming, is de leider zich bewust van zijn/haar positieve en negatieve invloed? Hoe scoort de leider op ruimte geven en toekomstvisie?
  • Hou kun je naast de reguliere business, nieuwe business genereren en innovatief zijn? Wat is de rol van de leider hierin?
  • Leiderschap vs. management
  • De informele leider in de organisatie en sociale netwerken
  • Hoe neem je mensen mee in de organisatie en hoe stimuleer je hen om ondernemend te zijn?
  • Hoe maak je tijd vrij om te werken aan innovatie?

 

Opzet seminars

15:30 – 16.00 inloop

16.00 – 18.00 interactieve seminar

18.00 – 19.00 borrel + hapjes

 

Facilitators

In dit programma brengen we verschillende familiebedrijven samen om kennis, inzichten en best practices uit wetenschap en praktijk te halen, maar ook onderling uit te wisselen en van elkaar te leren. Dit wordt ondersteund door de hands-on ervaring en wetenschappelijk onderzoek naar innovatie, groei in MKB- en familiebedrijven door Rotterdam School of Management.

Dr. Ferdinand Jaspers, adjunct hoogleraar Innovation Excellence & Entrepreneurship en programmadirecteur bij Erasmus Centre for Entrepreneurship. Hij geeft cursussen voor executive opleidingen en faciliteert masterclasses en workshops over excellentie in innovatie, ondernemerschap, ontwikkeling van nieuwe bedrijven en opstarten en groeien van ondernemers. Hierdoor is zijn doel om zogenaamde ‘innovation drivers’ te bekrachtigen: die zakelijke (informele) leiders die het ondernemerstalent, de processen en de cultuur van hun organisaties naar het volgende niveau van excellente innovatie willen brengen.

 

Over Erasmus Centre for Entrepreneurship

Het Erasmus Centre for Entrepreneurship is het leidende ondernemerschapscentrum van Europa. Gedreven door de overtuiging dat ondernemerschap de belangrijkste voorwaarde is voor innovatie, streven we ernaar ondernemerschap in het DNA van mensen te verweven en zetten hierbij de kennis en het netwerk van de Erasmus Universiteit Rotterdam in; een universiteit opgericht door ondernemers meer dan 100 jaar geleden.

Met onze vier hoogleraren en 35+ academische trainers op het gebied van ondernemerschap, geven we actiegerichte executive ondernemerschapstraining en -innovatieprogramma’s aan corporate teams en beginnende ondernemers. We leren jaarlijks 3.000 studenten de grondslagen van ondernemerschap. We hebben een duidelijk beeld van de succesvolle start- en groeifactoren van bedrijven; we monitoren en onderzoeken snelgroeiende bedrijven en presenteren de resultaten hiervan in het ScaleUp Dashboard.

Schedule

Inloop25 November15:30 - 16:00
Interactieve Seminar25 November16:00 - 18:00
Borrel + Hapjes25 November18:00 - 19:00

Rotterdam Science Tower

Marconistraat 16
Rotterdam
Zuid-Holland
Nederland
3029AK
afbeelding locatie

Contact

Annique de Greef

degreef@ece.nl