De Essentie van Ondernemerschap

Flag GB

AANJAGEN VAN INNOVATION EXCELLENCE
BINNEN JOUW PUBLIEKE ORGANISATIE

De eerste module van het Innovation Driver Certification Programme focust zich op de essentiële aspecten van ondernemerschap. Het ontwikkelen van duurzame en structurele innovatie vereist systematische veranderingen in de organisatie: middelen, processen, normen en waarden moeten (her)ontwikkeld en onderhouden worden om blijvende vernieuwing tot stand te brengen.

In het bijzonder, het vergt mensen om deze verandering tot stand te laten komen. Deze module biedt de benodigde kennis, vaardigheden en motivatie om de systematische verandering in jouw organisatie door te voeren zodat de innovatie naar een hoger niveau wordt getild.

Om je kennis en vaardigheden optimaal te ontwikkelen als een “Innovation Driver”, is deze module gestructureerd rondom de drie essentiële componenten van innovatie: (Human) Resources voor Innovatie, Processen voor Innovatie en Waarden van een Innovatieve cultuur. Door de module heen zal een integraal perspectief worden aangehouden om een beter begrip te ontwikkelen van de systematische verandering en de transformatie naar uitmuntende innovatie.

Doe mee op 7 & 8 januari en 4 februari!

De deadline om je in te schrijven staat op 24 december 2018.

De kosten voor deelname zijn € 2,000 (excl. BTW) voor de 2-daagse module, follow-up dag, studieboek en de ECE Entrepreneurship Scan. 

7 januari: (Human) Resources

Het meest cruciale voor innovatie zijn de mensen binnen een organisatie. Daarom zullen we grondig ingaan op Human Resources. Na deze dag zul je;

 • De rollen en eigenschappen van succesvolle Innovation Drivers begrijpen;
 • De bekwaamheid ontwikkelen om effectieve ondernemende teams samen te stellen;
 • De bekwaamheid ontwikkelen om een effectief sociaal netwerk op te bouwen;
 • Op basis van de ECE Entrepreneurship Scan begrijpen wat het vergt om een ‘ambidextere’ leiderschap stijl te ontwikkelen.
 • Het begrijpen en het ontwikkelen van de bekwaamheid om culturele verandering te faciliteren.

8 januari: Processes & Values

Een voorwaarde voor innovatie is dat de systematische processen erop gericht zijn om individuele projecten te begeleiden. Daarnaast moet de cultuur binnen een bedrijf gericht zijn op innovatie en ondernemerschap.

 • Leer op basis van de ECE Entrepreneurship Scan de eigenschappen van ‘ambidectere’ innovatie te begrijpen en creëer je eigen mini-impactproject.
 • ontwikkel de bekwaamheid om (innovatie)doelstellingen te bepalen en de juiste processen en technieken hierbij toe te passen zoals lean startup en design thinking.
 • Hoe creëer je de urgentie om te innoveren binnen jouw organisatie en hoe neem je anderen mee in jouw ideeën en visie.

4 februari: Values & Follow-up

Het proces om alle verkregen theorie om te zetten in de praktijk is een zwaar, maar zeer cruciaal onderdeel binnen innovatie. Na deze dag zul je:

 • Alle ins en outs van het implementeren van de innovatie systemen en culturen kennen;
 • Een beter begrip hebben van wat de gevolgen zijn van het mini-impactproject;
 • De gemaakte en de nog te maken stappen analyseren en evalueren samen met top academici.

VOOR WIE

Innovation_Drivers_square

Herken jij jezelf in een van deze rollen en ben jij gemotiveerd om jezelf te ontwikkelen hierin, of spelen deze uitdagingen in jouw bedrijf?

Is het antwoord op een van deze vragen ‘ja’, dan is het Innovation Driver Certification Programme iets voor jou! Als een Innovation Driver zal jij talloze interne en externe stakeholders kunnen helpen en begeleiden op het gebied van innovatie en ondernemerschap. 

Innovation Driver Certification Programme is een programma gericht op personen die al ervaring hebben met het uitvoeren of het stimuleren van innovatieprojecten in een publieke of corporate organisatie. Voorbeelden hiervan zijn ervaring met technieken zoals lean startup of design thinking. Indien u vragen heeft of als u meer informatie wil, aarzel dan niet om contact op te nemen!

GEFACILITEERD DOOR TOP ACADEMICI EN TOONAANGEVENDE INNOVATIEPROFESSIONALS, O.A.:

Ons team combineert academische expertise samen met praktische ervaring. We werken samen met toonaangevende onderzoekers die de laatste academische ontwikkelingen kunnen vertalen naar toepasbare inzichten.

Image Dr. Dirk Deichmann

Dr. Dirk Deichmann

Creative and innovation behavior expert

dr. Ferdinand Jaspers

Business Model Innovation

Dr. Lotte Glaser

Assistant Professor Strategy & Entrepreneurship

VEELGESTELDE VRAGEN

Wanneer vindt deze Module plaats?

In 2018 zal deze Module plaatsvinden op 7 en 8 januari. De follow-up dag zal op 4 februari zijn.

Waar zal deze Module plaatsvinden?

Deze Module zal plaatsvinden op de ECE Campus in de Rotterdam Science Tower, een inspirerende leeromgeving te midden van 100+ ondernemers.

Adres: Marconistraat 16, 3029 AK Rotterdam, NL

In welke taal zal deze Module worden gegeven?

Deze Module zal in het Nederlands worden gegeven.

Mocht je ervoor kiezen na deze module door te stromen in een van de vervolgmodules (2-4) in het Innovation Driver Certification Programme, dan zullen die in het Engels worden gegeven.

Hoeveel tijd zal je aan deze Module besteden?

De Module zelf bestaat uit drie dagen. Ter voorbereiding van deze Module wordt je gevraagd om de ECE Entrepreneurship Scan uit te voeren en ontvang je enkele artikelen om te bestuderen. Tussen de eerste twee dagen en de derde dag wordt er verwacht dat je een mini-impact project start in jouw eigen organisatie.

Wat is het maximale aantal deelnemers in deze Module?

Het maximale aantal deelnemers is 15, omdat we een interactieve leeromgeving nastreven. 

Wat is het tarief voor deelname aan deze module?

€ 2,000 (excl. BTW)  voor een 3-daagse Module, cursusmaterialen, ECE Entrepreneurship Scan, toegang tot ons online learning management systeem, lunches en een diner.

Op deze module zijn de General Terms and Conditions ECE Study Programmes van toepassing. 

Krijg ik nog een bewijs van deelname?

Deelnemers aan deze module zullen een getuigschrift ontvangen voor deelname.

Deelnemers kunnen ook een certificaat van het Erasmus Centre for Entrepreneurship, Erasmus University Rotterdam, ontvangen indien ze voldoen aan de volgende voorwaarden;

Een deelnemer moet binnen twee jaar het volgende hebben afgerond:

 • Ten minste drie modules van het Innovation Driver Certification Programme;
 • ECE Entrepreneurship Scan;
 • Het persoonlijke impact-project;
 • Case Exam;
 • Personal Learning Plan;
 • Een gepubliceerd opinion piece.

MEER INFORMATIE?

Voor meer informatie kunt u hier onze brochure downloaden of met ons contact opnemen.

Annique de Greef

Director Education & Research

Nieuwsgierig en geïnteresseerd om meer te weten te komen over hoe we jou en jouw organisatie kunnen helpen op het gebied van innovatie en ondernemerschap?

Neem dan contact op met Annique de Greef,

Email: degreef@ece.nl

Tel. nr.: +31 10 302 1331